Geen afbeelding beschikbaar

Atlantikwall

Op 20 maart j.l. werd in Fort Kijkduin de werkconferentie ‘Atlantikwall in het Waddengebied’ georganiseerd. Deze dag werd opgeluisterd met interessante sprekers, maar was ook ruimte om bijzondere workshops te volgen. De uitnodiging en mogelijkheid voor aanmelden werd verstuurd door ons. Het resultaat van deze dag vindt u op deze website.

Zeven organisaties uit Noord-Holland, Friesland en Groningen namen het initiatief om de Atlantikwall in het Nederlandse Waddengebied in ere te herstellen, onderling te verbinden en deels (beter) zichtbaar en toegankelijk te maken. Dat geldt voor de overblijfselen van de verdedigingslinie en de samenhang daartussen, maar evenzeer voor de verhalen en het leggen van verbanden tussen toen en nu. Voor de werkconferentie van Atlantikwall realiseerde Vliegende Start een digitale uitnodiging die direct na afloop werd omgeturnd tot naslagwerk.

 

antikwal
"Uitnodiging en naslagwerk in één"

Gegevens

Betrokkenen: Landschapsbeheer Friesland, Cultuurcompagnie Noord-Holland, Het Groninger Landschap, Landschapsbeheer Groningen, Steunpunt Monumentenzorg Fryslan, Landschap Noord-Holland en CAL XL.